Totttesundin kartano on kaunis ja historiallinen paikka, joka sopii hyvin erilaisiin tilaisuuksiin. Ilmapiiri ja luonnon läheisyys tekevät vierailusta ikimuistoisen.

Kartanon läheisyydessä on noin 4 km pituinen luontopolku, joka Parkenin kautta vie Bytesholmin niemeen. Vaellus veden äärellä! Reitin varrella on taukopaikkoja ja grillikota. Matkan varrella on myös kysymysrasteja, joissa voi hieman testata historian tuntemustaan.

Kartanossa on esillä useita näyttelyjä mm. Aseiden salakuljetus – Equity laivalla, Sibeliuksen häät sekä pienoismalli kartanoalueen rakennuksista ja ympäristöstä 1800 -luvun puolivälissä.

Kartanon tiloja on varattavissa (vähintään 10 hengen ryhmille) esimerkiksi häät, syntymäpäiväjuhlat, valmistujaisjuhlat, kastejuhlat, koulutukset, virkistyspäivät yhteisöille ym.

Voimme tarjota kahvitukset kotileivonnaisineen, ruokailut, ulkoiluharrastuksia sekä opastuskierros kartanossa. Räätälöimme tapahtuman ja kokemuksen toiveidenne mukaan.

Vuoden aikana järjestämme omaa toimintaamme esim. kartanolounaita, historiallisia päivällisiä, teatterikuvaelmia, haamuvaelluksia, perhepäiviä, opastuksia. Seuraa tapahtumiamme sosiaalisessa mediassa.

Vain 30 minuutin ajomatka Vaasasta.

- - - -

Ympäristölupaus

Otamme ympäristöasiat huomioon toiminnassamme kaikin tavoin ja parannamme toimintaamme ympäristöasioissa siinä määrin, kuin kohtuullisin varoin voimme ne toteuttaa.

Lajittelemme jätteemme, leivomme kahvileivät itse ja käytämme kotimaisia raaka-aineita mahdollisuuksien mukaan, kierrätämme rakennusmateriaalit ja useimpien kiinteistöjemme lämmityksessä käytämme maalämpöä.

Pyrimme jatkuvasti parantamaan toimintaamme ympäristöasioita ajatellen